Harlem Shake?! Why not!

March 8, 2013
Other Harlem Shake

Интернет е могъщо нещо. Преди няколко месеца имахме първия клип в историята на интернет гледан цели един милиард пъти. А сега са времена на Harlem Shake - прословута поредица от аматьорски, и не чак толкова, клипове, добила култова популярност в интернет пространството; феномен способен да измести дори хита Gangnam Style. Споням си още първия harlem shake, който гледах. Бях го намерил някъде в reddit. Всичко това беше все още в зората на harlem shake клипчетата. Известно време след моето откритие (около 2-3 часа) един колега публикува същия клип във Facebook. Първата ми реакция след като видях това “нещо” беше: “dafuq did I just watch”, но веднага ме зариби до такава степен, че започнах сам да си избухвам в квартирата. Добре че съквартиранта ми не си беше вкъщи тогава :D. Веднага с колегите от ФМИ решихме да направим своя harlem shake версия, но поради факта, че бяхме в сесията, имаше прекалено малко навити хора за пресъздаване на harlem shake феномена. Затова го оставихме за по-късен етап.

Harlem Shake в софтуерната академия на Telerik

Та… от тогава вече мина цял месец, а аз все още не бях участвал в нито един harlem shake… поне до 01.03 от лето господне 2013, когато решихме да запишем официален harlem shake за софтуерната академия на Telerik. Заснемането на клипа продължи повече от два часа. Нещо, което съм сигурен, че никой не беше очаквал. За сметка на това, всичко беше много забавно. Абсолютно всички участващи бяха облечени в различни костюми, като главна фигура в клипа беше Дончо - облечен като черна .NET ninja. Уникален костюм! “Само една черна нинджа може да убие друга черна нинджа!”. Като цяло harlem shake - а от Телерик закъсня малко, като не знам точно каква е причината, затова тази статия излиза толкова късно. Та, ето го и самия клип:

Ако случайно се чудите кой от всички съм аз. Нека ви подскажа… Виждате ли онова пиле с боксовите ръкавици? Е, това съм аз… Жалко че в следващата част са ме одрязали… :(. Ето и снимка на няколко от хората който останахме за пост harlem shake в академията. Снимката е всички срещу нинджата. Както се е видяло, ще ни бие, затова няма да давам по-нататъчни снимки :).

Най-големия Harlem Shake в България

Още на следващият ден (02.03) снимахме и втория harlem shake, където участието ми е по-скромно. Клипът е озаглавен “Най-големият Harlem Shake в България feat. Ангел и Моисей”. Да си кажа честно, въпреки че съм слушал част от песните им, досега не ги бях тия пичове - Ангел и Моисей… Иначе harlem shake - а наистина си беше доста масов. Незнам точно колко хора се бяхме събрали, но въобще не бяхме малко… Всички бяхме доста нагъсто и затова пораздадох малко удърчета наляво и надясно, но какво да се прави… :D Иначе experience - а отново беше уникален. Обаче това което не ме кефи е че са използвали версията на harlem shake - а, в която останах малко по-назад… В по-предните версий бях по-напред и се виждах по-добре :( Но все тая… Направихме си купона, а това е най-важното! Ето го и самия клип (DO THE HARLEM SHAKE):

Ако някой по някаква невероятна случайност иска да ме намери, но неможе ще ви помогна… Намирам се малко над табелата гласяща “КЪПАНЕТО ЗАБРАНЕНО”, дори в помощ добавям една картинка, където съм се посочил със стрелкичка! Раздавам се като ненормалник :D

А ето и една снимка от пост harlem shake. Интересно ми е дали ще ме псуват много защото съм ги качил в публичния си блог? Е, предполагам, че скоро ще разберем.

Интересен пост се получи… Доста клипове, доста снимчици… надявам се да се хареса на читателите, въпреки че не става въпрос за програмиране. Все пак това си е и личен блог :).

Заключение

Въпреки, че за много хора harlem shake - а умря още в зародиш, а именно през втората седмица от своето съществуване, според мен докато все още има хора който не са му се наситили, не трябва да свършва (въпреки, че трябва). Точно така, harlem shake няма да свърши докато не се появи следващият абсурден интернет meme, който да го измести от сегашната му върховна позиция. И докато чакам това да се случи, нищо не ми пречи да се забавлявам с harlem shake. Е, надявам се това да се случи колкото се може по-скоро, разбира се!

comments powered by Disqus